Πως γίνεται η προετοιμασία

5 απαραίτητα πράγματα στην «βαλίτσα» των γνώσεων

Πριν σπουδάσετε στο εξωτερικό

Το όνομά μου είναι Fleur και είμαι Βέλγος. Το περασμένο καλοκαίρι πήγα για πρώτη φορά σε μία κατασκήνωση Berlitz και πέρασα υπέροχα, ακόμη κι αν είχα κάποια προβλήματα στην αρχή λόγω του λεξιλογίου. Έμαθα γρήγορα γιατί έκανα πολλούς φίλους και οι εκπαιδευτές ήταν πολύ καλοί, αλλά κοιτάζοντας πίσω, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα ήθελα να είχα κάνει πριν από την αναχώρηση για την κατασκήνωση. Θέλω να περάσετε τόσο καταπληκτικά όσο εγώ – ή περισσότερο – εδώ είναι μερικά πράγματα που θα ήθελα να κάνετε πριν ξεκινήσετε για να σπουδάσετε σε μία κατασκήνωση στο εξωτερικό.

1. Μάθετε βασικό λεξιλόγιο

Όταν πήγα στην πρώτη κατασκήνωση στην Ιρλανδία, δεν γνωρίζα καν πώς να πω “παρακαλώ” στα αγγλικά. Όταν ήθελα να ρωτήσω ωραία για κάτι, απλά το έδειχνα! Θα ένιωθα πολύ καλύτερα αν θα μπορούσα να έχω πει τουλάχιστον “παρακαλώ” και “ευχαριστώ” από την αρχή.

2. Μάθετε πώς να συστήνεστε

Θα γνωρίσετε πολλά κουλ άτομα όταν φτάσετε στην κατασκήνωση, και ο καθένας θέλει να ξέρει κάτι για σας. Βοηθάει πραγματικά, αν μπορείτε να μάθετε πώς να μιλήσετε λίγο για το από πού είστε και τα πράγματα που σας αρέσει να κάνετε.

3. Μάθετε για τα πράγματα που θέλετε να κάνετε

Υπάρχουν τόσα πολλά διασκεδαστικά πράγματα να κάνετε στην κατασκήνωση, και πριν φύγω για εκεί ήξερα ήδη ποια ήθελα πραγματικά να προσπαθήσω. Διαβάζοντας για αυτές τις δραστηριότητες και μαθαίνοντας σημαντικό λεξιλόγιο στη νέα σας γλώσσα θα κάνει τη δραστηριότητα – για μένα ήταν η ιστιοπλοΐα – πολύ πιο διασκεδαστική.

4. Παρακολουθήστε τις αγαπημένες σας εκπομπές στην νέα σας γλώσσα

Είναι καλό να ακούτε τη γλώσσα πριν φύγετε για κατασκήνωση. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε ήδη προετοιμασμένοι όταν είστε εντελώς αφοσιωμένοι στην εκμάθηση της γλώσσας. Αν παρακολουθήσετε εκπομπές που ξέρετε ήδη, τότε είναι πιο εύκολο να καταλάβετε νέες λέξεις, γιατί ξέρετε το περιεχόμενο.

5. Παίξτε παιχνίδια στο smartphone σας

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές με διασκεδαστικά παιχνίδια που σας διδάσκουν τα βασικά. Βρείτε αυτά που σας αρέσουν και θα έχετε μία καλή βάση πριν καν φτάσετε στην κατασκήνωση.

×